Gratis E-book

Hét paardenmiddel tegen stress

Door dit e-book aan te vragen schrijf je je in voor mijn inspiratiemail. Je kan je ten allen tijde uitschrijven. 


Wat je van Paarden leren kan

Als jij meer in balans wil zijn en meer vanuit ontspanning en rust wil leven zal je in ieder geval minder moeten stressen. Maar hoe doe je dat? Als je agenda volgepropt zit met werk, kinderen, partner, vrienden, clubjes en huishouden. En wat nou als je daarnaast ook nog eens een baan hebt die je niet eens leuk vindt, een omgeving hebt die je vaak energie kost, kampt met een ziekte of de gevolgen van een heftige gebeurtenis in je leven.  In een maatschappij die veel van ons vraagt. Alles lijkt sneller, beter en perfecter te moeten. 

Paarden kunnen jou een hoop leren over leven vanuit rust, ontspanning en vertrouwen.  Als prooidieren zijn zij gebouwd om te overleven in een omgeving waarin altijd gevaar dreigt. En waarin stressvolle en onzekere situaties dus veel voorkomen.  Om niet altijd maar onder spanning te staan hebben zij eigenschappen ontwikkeld die er voor zorgen dat zij goed stress kunnen los laten en ontspannen kunnen leven. Wij mensen kunnen dit ook. Echter zijn we het een beetje verleerd om onze natuur te volgen en naar ons instinct te luisteren.  Dat is ook lastig in een prestatiegerichte en individualistische maatschappij die er op gericht is dat alles makkelijk en snel moet gaan.  

Tijdens mijn jarenlange ervaring met paarden en tijdens paardencoachsessies heb ik ontdekt dat paarden ons heel goed kunnen helpen bij het omgaan met stress. Ze  helpen bij het wegnemen van spanning en zien mensen wie ze echt van binnen zijn. 

Over Mij

Mijn naam is Hester Draaijer. Ik ben vrouw, moeder van 3 kids, echtgenote, coach, ondernemer, verpleegkundige, vriendin, hooggevoelig persoon, huishoudster, hr medewerker, kok, tuinvrouw, paardenmeisje, paardenverzorger en nog veel meer. 

Genoeg ballen om in de lucht te houden dus! Nadat ik zelf een aantal keuzes heb gemaakt die niet goed uitpakte ben ik in 2017 gestopt met mijn baan die alleen maar stress opleverde. 

Het was tijd om mezelf  weer terug te vinden! Niet meer  alleen maar werken aan dingen die ik níet kan en niet ben. Maar het vergroten van mijn kwaliteiten! Meer rust en ontspanning en meer mezelf zijn!  Het zorgen voor anderen zit in mijn bloed maar ik had écht te leren ook voor mezelf te gaan zorgen. 

Bij mij resulteerde dit erin dat ik een opleiding tot paardencoach ben gaan  volgen, nu mijn eigen paarden heb en mijn eigen bedrijf Zorgpaard run. Ik doe vaker dingen voor mijzelf en ben minder streng geworden voor mezelf.  En dat gun ik jou ook! 

Je hoeft niet aan het perfecte plaatje van anderen te voldoen. Jij hebt zelf te bepalen hoe jij wil leven. Met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Maar deze kan je beter aan als jij dicht bij jezelf blijft. 

Paarden zijn mijn hele leven al mijn grote passie geweest en inmiddels heb ik jarenlang ervaring opgedaan over hun gedrag en welzijn. Sinds 2018 heb ik daarbij geleerd hoe ik hen kan inzetten om mensen te helpen. 

Ik ben er voor álle vrouwen die de regie willen nemen over hun EIGEN leven.  Hierbij heb ik een speciaal plekje in mijn hart voor vrouwen met een chronische ziekte en zorgmedewerkers. 

IMG_0795 (2)


Gratis E-book

Door dit e-book aan te vragen schrijf je je in voor mijn inspiratiemail. Je kan je ten allen tijde uitschrijven. 

Scroll naar top