Wie is Hester?

Ik ben Hester Draaijer en woon met mijn man en 3 kinderen in Schalkhaar, waar ook mijn bedrijf ZorgPaard is gevestigd en mijn paard Colin en pony Blue wonen. Zorgen voor anderen zit in mijn bloed. Ik krijg er energie van om er echt voor een ander te zijn. 

Mijn grootste hobby is uiteraard de paarden! Al van jongs af aan kan ik door het rijden en verzorgen van paarden mijn ultieme ontspanning vinden. Als kind hing ik al uren lang rond op de manege en bij mijn verzorgpony om naast het rijden lekker te tutten, klusjes te doen en gewoon bij de paarden te zijn. Alleen of samen met een vriendin.

Naast de paarden hou ik van lekker buiten zijn, tuinieren, afspreken met vrienden en gezellige dingen doen met mijn gezin. Af en toe een lekker boek of goede serie vind ik ook heerlijk. 

Ik vind het belangrijk om een zo fijn mogelijk leven voor jezelf te creëren en daarin zoveel mogelijk jezelf te zijn. Al van jongs af aan ben ik bezig om  mijn EIGEN leven te leiden. Zoals ik ben en zoals ik dat wil. 
Zo ben ik op mijn 17e uit huis gegaan omdat ik er ontzettend naar verlangde om mijn leven in te richten volgens mijn eigen regels. 

Mensen omschrijven mij als een rustig maar open en sociaal persoon waarbij je je gauw op je gemak voelt. Daarnaast ben ik positief ingesteld en kan ik mensen en situaties goed aanvoelen, mede door mijn hooggevoeligheid. Als verpleegkundige weet ik maar al te goed dat een gezond en kwalitatief goed leven niet vanzelfsprekend is. Dit geeft mij motivatie om het beste uit het leven te halen. 

Mijn loopbaan en levenspad

Vanaf mijn 17e heb ik gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis en de ouderenzorg en als arbo verpleegkundige. Tevens heb ik als hr medewerker in de zorg gewerkt. 

De switch van verpleegkundige aan het bed naar het bedrijfsleven heb ik gemaakt uit nieuwsgierigheid en de drive om verder te groeien. Achteraf kan ik zeggen dat dit nooit goed bij mij gepast heeft. Zo heb ik heel vaak te horen gekregen dat ik te lief, te gevoelig en te zacht was.  Dus ging ik proberen dat aan te passen. Tot dat ik bij mijn laatste baan overspannen ben weggegaan. En besefte dat dit kwam omdat ik helemaal niet meer mezelf kon zijn. Ik ging vaardigheden proberen te ontwikkelen die niet  natuurlijk voor me zijn en werkte binnen een visie die niet bij me paste. Ik besloot toen: ik wil noooit meer horen dat ik te lief en gevoelig ben want dat is nou eenmaal wie ik ben.

Daarnaast had ik inmiddels 2 kinderen en een huishouden en veel ballen in de lucht te houden. Ik had dus echt weer te leren om voor mezelf te gaan zorgen. Mijn eigen doelen en wensen voorop te stellen. Het is niet altijd “anderen eerst”.  Of je werk maar gewoon doen omdat anderen dat van je verwachten. Het is daarom ook een uitdaging voor mij om me niet altijd snel om ver te laten blazen door anderen. Ik ben coaching gaan volgen en ben steeds meer stappen hierin gaan zetten. Hoe meer stappen je zet om te accepteren wie je bent en los te laten wat andere van je vinden, hoe meer je keuzes gaat maken voor jezelf. Hoe vrijer en gelukkiger jij je voelt.

Bij mij resulteerde dit erin dat ik in 2018 een opleiding tot paardencoach ben gaan  volgen, nu mijn eigen paarden heb en mijn eigen bedrijf Zorgpaard run. Ik doe vaker dingen voor mijzelf en ben minder streng geworden voor mezelf. Je hoeft niet aan het perfecte plaatje van anderen te voldoen. Jij hebt zelf te bepalen hoe jij wil leven. Met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Maar deze kan je beter aan als jij dicht bij jezelf blijft. 

Mijn missie is om andere vrouwen ook te leren de touwtjes weer zelf in handen te nemen. Je leven niet te laten bepalen door “verkeerder keuzes”, meningen van anderen of heftige gebeurtenissen die op je pad komen. Ik leer je oude patronen, gedrag en spanningen los te laten. 

 

Wat doet ZorgPaard?

Zorgpaard is eind 2018 opgericht door mij, Hester, en bevindt zich op een mooie kleinschalige locatie bij mij thuis in Schalkhaar. Dit ligt heel vlakbij Deventer.

ZorgPaard biedt care en coaching aan vrouwen die het gevoel hebben dat ze uit zijn balans zijn en de behoefte hebben zichzelf belangrijker te maken. En een leven te gaan leiden vanuit meer rust en vertrouwen. 

Ik ben er voor alle vrouwen die zich hierin herkennen. Omdat de gezondheidszorg een grote plek in mijn hart heeft help ik ook veel vrouwen die een chronische ziekte hebben of die zelf in de zorg werken.

Tijdens de coachingstrajecten zet ik paarden in.  Zij voelen direct aan wie je bent en zijn een prachtig middel om jou te leren luisteren naar je gevoel en naar de signalen van je lijf.  Het is een effectieve manier om te ontdekken wie je bent, wat je wil en wat je nu nog tegenhoudt. Daarnaast helpen ze bij het los komen van spanning en stress, wat dit een fijne methode maakt bij verwerking van heftige gebeurtenissen.  Meer weten over hoe dit werkt? Lees dat hier op mijn website.

Vanaf het moment dat ik ZorgPaard heb opgericht heb ik besloten om mijn zachte en gevoelige kan juist in te zetten als kwaliteit. Ik ben van mening dat goede coaching ook liefdevol mag zijn. Mijn werk is daarom veel vanuit rust, gevoel, compassie, humor, puurheid en persoonlijke aandacht en steun. Zoals ik het noem: de Tender Loving Way.

De paarden! Even voorstellen...

Blue

Appaloosa pony

Blue is een lieve, nieuwsgierige en gevoelige pony. Ze houdt er van om op een directe manier te communiceren en wanneer jij je energie laat stromen word je rijkelijk beloond met liefde en zorg.

Colin

KWPN paard

Ondanks zijn grootte zal jij je heel snel op je gemak voelen bij deze lieverd. Colin is relaxt en zachtaardig en heel mensgericht. 

Gratis E-book

Haal het beste uit je leven op een manier die past wie jij bent en hoe jij het wilt. Met deze 7 stappen kan jij dat bereiken! 

Schrijf je in en ontvang het e-book

Scroll naar top